Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Onderbouw Wiskunde Dag 2023

15 februari 2023 – Scoren!

Een Onderbouw Wiskunde Dag waarin rekenspelletjes en het maken van een scoringsformulier centraal staan.

Opdracht

Gedurende de dag zijn leerlingen in teams van 3 of 4 leerlingen met allemaal verschillende rekenspellen in de wiskundeles aan de slag. Niet alleen om ze te spelen, maar met name om ze te kunnen beoordelen, op verschillende aspecten.

De taak is om een ontwerp te maken voor een beoordelingsformulier voor het testen van de spellen:
“De docent wil dat jullie het spel in ieder geval beoordelen op de volgende onderwerpen: plezier, hoe leerzaam het is, speelduur, voorbereidingstijd en opruimtijd. Je mag nog extra onderwerpen bedenken. Het formulier moet zo ontworpen worden dat ook mensen buiten jullie groepje het formulier kunnen gebruiken. Het beste spel zou de hoogste score moeten krijgen.”

Wiskundig gezien zitten hier elementen in als gemiddelde en weging.

Uiteindelijk hebben negen scholen voortgezet onderwijs een leerling-werkstuk ingestuurd (h/v en vmbo samen).

Verwijzingen

ELWIeR en Ecent als één STEM