Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Mathfest – feest van de wiskunde in België

Mathfest, 17 september 2023

Volkssterrenwacht Beisbroek, Brugge, België

platformwiskunde.be/mathfest-2023

Het programma omvat een grote verscheidenheid aan activiteiten, waaronder wiskundige weetjes, verrassende toepassingen, magische voorwerpen, mystieke kunst en geheime goocheltrukken en knutseltechnieken.

De reizende tentoonstelling Imaginary zal voor een laatste keer kunnen bezocht worden. Jean Paul Vanbendegem zal de eerste steen leggen van een collectieve recordpoging in a-periodiek betegelen. Het kampioenschap “exotische sudoku” zal bekampt worden, terwijl de Grijze Cellen een debat sturen over de wiskunde in ons onderwijs. Voor dagtrippers voorzien we een zoektocht op het planetenpad, en voor nieuwsgierige geesten een equidistant-experiment.

Verder zullen er nog optredens zijn van o.a. Ann Dooms (“Alleen Elvis blijft bestaan”), David Eelbode (“Campuscup”), David Dehenau (weerman VTM), Dirk Huylebrouck (“professor Pi”), maar ook van hype stand-up en slam wiskundigen.

ELWIeR en Ecent als één STEM