Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

De Magie van 100 – studiedag NVvW 2 november 2024

| VO |

Op 2 november 2024 vindt weer de jaarvergadering en studiedag van de NVvW plaats in Veenendaal.

Save the date

Het thema van de studiedag is dit jaar ‘De Magie van 100’

Uitnodiging juni 2024:

Het 100ste verenigingsjaar van de NVvW, opgericht op 15 december 1925, daar willen we een gedenkwaardig jaar van maken. Zaterdag 2 november moet de aftrap worden van een jaar met memorabele en allerlei feestelijke activiteiten.
We zullen tijdens deze studiedag terugblikken en vooruitkijken. Waar hadden we het 100 jaar geleden over, welke hulpmiddelen hebben we gehad door de eeuw heen. Welke didactische benaderingen van vroeger zijn ook nu nog waardevol? En als we de andere kant op kijken, wat zien we dan voor ons in de toekomst met de aanstaande curriculumvernieuwingen? Kunnen we de leerlingen uitdagen om te modelleren, en zowel kritisch als creatief met algoritmes leren werken? Is AI inzetbaar om wiskunde te leren?
Genoeg om een feestelijke studiedag mee te vullen! Het zou leuk zijn als je een werkgroep wil verzorgen waar verleden, heden of toekomst van het wiskundeonderwijs een rol spelen. Dat kan op diverse manieren:

  • Een thema van weleer afstoffen en geschikt maken voor de huidige onderwijspraktijk.
  • Een blik vooruit naar modelleren, het werken met algoritmes en ervaringen met het gebruik van AI en bijvoorbeeld ChatGPT in de klas.
  • 100 – is dat een binair getal of denken we tientallig? Goochelen met getallen, vroeger en nu!

We nodigen wiskundedocenten en andere betrokkenen bij ons wiskundeonderwijs uit om kennis en ervaringen te delen. We hopen dat we elkaar deze studiedag in het honderdste verenigingsjaar weer mogen ontmoeten en inspireren!

Verwijzingen

ELWIeR en Ecent als één STEM