Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Prijswinnaars ICMI , inspiratiebron

| PO | VO | MBO |

ICMI (International Commission on Mathematical Instruction) is de internationale commissie voor wiskundeonderwijs van de IMU (International Mathematical Union).

https://www.mathunion.org/icmi/awards/amor/awardees-units

Iedere vier jaar worden drie medailles uitgedeeld aan gerenommeerde onderzoekers. Dit jaar ging de Emma Castelnuovo Award naar Kaye Stacy, de Felix Klein Award naar Ferdinando Azarello, en de Hans Freudenthal Award naar Ole Skovsmose.

Bovendien werkt ICMI aan het toegankelijk maken van het baanbrekende werk van deze personen. Daartoe zijn online units gemaakt voor enkele prijswinnaars. Een unit bestaat uit meerdere modules en iedere module omvat een video die in circa 15 minuten een idee toelicht met enkele referenties.

Deze units zijn een rijke bron voor lerarenopleiders en andere geïnteresseerden die meer willen weten van het werk van deze prijswinnaars.

ELWIeR en Ecent als één STEM