Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Alert 278 – WiskundeCongres – 16 november 2016

Hét vakcongres voor wiskundedocenten

Noordhoff Uitgevers organiseert op woensdag 16 november 2016 in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein het inmiddels jaarlijks terugkerende WiskundeCongres. Dit jaar met als thema: “De nieuwe generatie”. Op dit congres lanceren onze beide wiskundemethodes Getal & Ruimte en Moderne Wiskunde hun nieuwe generatie leermiddelen: de 12e editie voor de havo/vwo onderbouw respectievelijk havo/vwo onderbouw en vmbo-gt/havo. Maar is er nog veel meer!

Jan Beuving, wiskundecabaretier, verzorgt de opening waarbij hij stukjes uit zijn nieuwe theatertour laat zien. Vervolgens kunt u tijdens twee rondes verschillende, inspirerende workshops rondom ons thema “de nieuwe generatie” volgen. Zo vertelt Casper Hulshof u over Onderwijsmythes en laat Arianne Niessen u kennis maken met activerende werkvormen in het vmbo.

Verder kunt u tijdens de workshoprondes de werkgroep “Gepersonaliseerd Leren volgens Noordhoff Uitgevers” bijwonen. Bert Thijs de Jong laat u hier zijn wat Gepersonaliseerd Leren is en op welke wijze Noordhoff Uitgevers hieraan invulling geeft. Ionica Smeets, wetenschapsjournalist en hoogleraar wetenschapscommunicatie, sluit het WiskundeCongres af met een lezing. Meer informatie is te vinden op http://www.nuwiskundecongres.nl/

ELWIeR en Ecent als één STEM