Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

De ‘Stralende week’ van Nucleair Nederland

Om 10:15 uur komt er een grote bus aan bij de Spanjeweg  in Nieuwdorp. Een klein kwartiertje eerder was er een ander bus aangekomen op de Drienemansweg in Almelo.

In deze bussen zaten de eerste 80 van de ruim 300 leerlingen die of de COVRA of URENCO kwamen bezoeken. Deze leerlingen en hun docenten deden mee aan de allereerste ‘Stralende week’ verzorgd door Nucleair Nederland en het Ioniserende Stralen Practicum (ISP).

Gedurende de rest van de week waren deze locaties gastheer voor verschillende scholen. De leerlingen van de bezoekende scholen kregen de unieke mogelijkheid om een nucleaire faciliteit te bezoeken en daarnaast ook nog eens praktisch aan de slag te gaan door middel van de experimenten van het Ioniserende stralen Practicum.

Op de woensdag was er op beide locaties een docenten en TOA dag. Ongeveer 40 docenten en TOA’s vanuit het hele land waren afgereisd naar een van beide locaties om daar, een door het leraar register gevalideerde, bijscholing te volgen.

Uit de afgenomen enquêtes bleek wel dat de leerlingen deze combinatie erg waardeerden: ze gaven de dag een gemiddeld cijfer van 7,8. De docenten en TOA’s waardeerden de bijscholingsdag en gaven deze zelfs gemiddeld een 8,5.

ELWIeR en Ecent als één STEM