Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Adopteer een boom

Een praktische invulling van natuurzorg en natuurbeleving. In dit artikel beschrijft natuurpedagoog Kees Both hoe je op een praktische manier met kinderen aan de slag kunt met bomen in de eigen schoolomgeving.

Het artikel

Eenvoudige maar intensieve opdrachten leiden ertoe dat kinderen meer naar bomen kijken en gedurende een jaar min of meer ‘eigenaar’ worden van een zelf gekozen boom.

Het onderstaande artikel biedt de lerarenopleider een mooi voorbeeld van hoe je met kinderen in het basisonderwijs met een actieve didactiek bezig kunt zijn met groen. Het artikel ondersteunt een actieve, ontdekkende en onderzoekende didactiek en sluit daarbij goed aan het vijf-stappenplan van Marell en De Vaan en het 7 stappenplan van Van Graft en Kemmers (ECENT artikel).

De belangrijkste thema’s:

  • Buitenwerk
  • Onderzoekend leren
  • Actieve didactiek

Achtergronden

ELWIeR en Ecent als één STEM