Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Winterschool 2018 – Breng onderzoekend leren de klas in!

Kom je ook op woensdag 31 januari 2018 naar de Winterschool? De Winterschool is een leuke en leerzame professionaliseringsdag op het gebied van wetenschap en onderzoekend leren. Tijdens de Winterschool kun je lezingen en workshops volgen ter inspiratie voor W&T-onderwijs. Dus ben je leraar uit het basisonderwijs, pabo-docent of pabo-student met veel, weinig of geen ervaring op het gebied van onderzoekend leren? Schrijf je dan in! Afgelopen jaar was de Winterschool snel volgeboekt, wees er dus op tijd bij!

De basis van de Winterschool is kennismaking met wetenschap. In de ochtend worden er drie inhoudelijke lezingen gegeven door de onderzoekers die in 2017 een Radboud Science Award hebben gewonnen. De lezingen gaan over waarom staken besmettelijk is, magnetisch licht en mode en identiteit. Aan iedere lezing is een workshop gekoppeld die is ontwikkeld door de betreffende winnaar, haar team en leraren van twee basisscholen.

In de middag worden er verschillende workshops gegeven. In de workshops ga je actief aan de slag met praktische tips die je de volgende dag al kunt inzetten in je eigen klas.

Op de Winterschool wordt het zevende boek van de reeks Wetenschappelijke doorbraken de klas in! uitgebracht, alle deelnemers ontvangen een exemplaar.

Enthousiast geworden? Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op de website van het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit, http://www.wkru.nl/.

ELWIeR en Ecent als één STEM