Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Onderwijsraad vraagt om advies basisvaardigheden

Onderwijsraad vraagt mee te denken w.b. basisvaardigheden rekenen

(februari 2022)

De Onderwijsraad gaat in opdracht van de regering een advies schrijven over basisvaardigheden taal en rekenen. Dit doet de raad aan de hand van de volgende adviesvraag: “Wat is nodig om de beheersing van taal en rekenen te verhogen?”

Daarbij merken zij op: “Er zijn de laatste jaren echter zorgen over het afnemende niveau van taal en rekenen van leerlingen. Internationaal vergelijkende studies en onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs wijzen uit dat de beheersing van lezen, schrijven en rekenen terugloopt.”

Die opmerking is op zich al iets om ‘zorgvuldig mee om te gaan’, conclusies worden soms erg ‘vereenvoudigd’ weergegeven.

In ieder geval, als je het leuk vindt om hierin je mening te geven, dit kan nog tot 15 april 2022.

Verwijzingen

Gerelateerde artikelen

ELWIeR en Ecent als één STEM