Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Webevent Natuurwetenschappelijke vakken – 12 april 2022

Wat zijn de uitdagingen voor de actualisatie van de examenprogramma’s in de Natuurwetenschappelijke vakken? Deze webinar gaat over de aanstaande actualisatie: de vakken staan aan de vooravond van een actualisatie van de examenprogramma’s voor vmbo, havo en vwo. Naast de verschillende maatschappelijke uitdagingen voor dit traject, biedt actualisatie mooie kansen voor meer samenhang, doorlopende leerlijnen, andere inhouden van examenprogramma’s en andere manieren van toetsen. Wetenschappers, docenten en vakexperts komen aan tafel bij presentator Cor Ottens. Terwijl een bestuurslid van het LAKS de onderwerpen en de vakken van gezouten en ongezouten commentaar voorziet. Vakexperts van SLO, die betrokken zullen zijn bij de actualisatie van de examenprogramma’s, reflecteren samen met de gasten op de uitdagingen voor de actualisatie van de examenprogramma’s.

Dit webevent laat zien wat er gaat gebeuren, hoe we dat gaan doen en vooral waarom actualisatie van de examenprogramma’s zo nodig is. Meer informatie is hier te vinden.

ELWIeR en Ecent als één STEM