Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Inge Molenaar benoemd tot hoogleraar onderwijs en artificiële intelligentie

Inge Molenaar is per 1 augustus 2023 benoemd tot hoogleraar Onderwijs en Artificiële Intelligentie aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit.

‘Ik onderzoek de toepassing van AI om het leren van leerlingen en het onderwijzen van leraren te optimaliseren’, zegt Molenaar. ‘Het startpunt is de pedagogische-didactische kennis over goed onderwijs en de leerpsychologische kennis over hoe leerlingen leren. Vanuit deze theoretische basis analyseren we huidige toepassingen van AI in het onderwijs en ontwikkelen we innovatieve toepassingen waarin menselijke leren en lesgeven versterkt wordt met artificiële intelligentie, zogenaamde hybride intelligentie. Hierbij is ook nadrukkelijk aandacht voor de vaardigheden die leerlingen nodig hebben om met AI te leren.’

Meer info

Verwijzingen

ELWIeR en Ecent als één STEM