Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Universitaire cursus geofysica

In de periode 22 april – 1 juli 2016 wordt in het kader van het universitaire bijscholingsprogramma (natk4all) een cursus gegeven over het keuzeonderwerp “Geofysica”. Deze Natk4all cursus voor natuurkundedocenten wordt op vijf vrijdagmiddagen (en één middag tentamen) verzorgd door collega’s van de Universiteit Utrecht op een locatie vlakbij Utrecht CS.

Het uitgangspunt van de cursus

Het uitgangspunt van de cursus is de manier waarop dit onderwerp in de verschillende keuzemodules in het examencurriculum natuurkunde aan de korde komt, waarbij het niveau een flink stuk hoger is. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn o.a. weer en klimaat, structuur van de aarde, seismologie, magneetveld en zwaartekracht. de kennis zal je er dus toe uitrusten jouw lessen hierover (beter) vorm te geven. Het feit dat je afsluit met een tentamen maakt de cursus extra bijzonder en diepgaander dan de reguliere nascholing.

Enthousiast?

De cursus bestaat uit vijf vrijdagmiddagdelen (13.00-15.00 u) contactonderwijs en thuiswerken via een uitgebreide ELO. De studielast is in totaal 84 uur. Er wordt afgesloten met een tentamen op 1 juli 2016 en de cursus is ingeschreven bij het Register Leraar. Zin gekregen in deze uitdaging? Ga naar www.natk4all.nl en schrijf je in! De kans is groot dat de cursus vanuit het opleidingsbudget van je school vergoed wordt.

ELWIeR en Ecent als één STEM