Online Mathematics Education Seminar UU

Doel

Het seminar richt zich op de volgende twee hoofddoelen: (1) ons begrip van fenomenen in het wiskundeonderwijs verdiepen, en (2) het versterken van wetenschappelijke verbindingen binnen de Nederlandse gemeenschap van wiskundeonderwijsonderzoekers.

Datum en tijd: maandelijks, op een donderdag, 15:30-17:00

Schema

Nieuwe data volgen binnenkort!

Video en materialen van vorige seminars:

18 juni 2020, Wim Van Dooren, KU Leuven – Mathematical reasoning and its various obstacles – the case of over-using proportional methods. Locatie: Online in Microsoft Teams externe link

12 maart, 2020, Sietske Tacoma – Computers as teaching assistants: automated intelligent feedback in university statistics education. Locatie: Buys Ballotgebouw externe link 020

23 januari, 2020, Michiel Doorman – Why Promoting Inquiry-Based Mathematics Teaching Did Not Work externe link. Locatie: Buys Ballotgebouw externe link 109

21 november, 2019, Arjen de Vetten – Teaching inferential statistics. A learning trajectory for primary, secondary and tertiary education externe link. Locatie: Minnaert externe link 2-07

17 oktober, 2019, Alexander Schüler-Meyer – How students benefit from the activation of their home language in mathematics externe link. Locatie: Ruppert externe link-B

19 september, 2019, Lonneke Boels – Designing embodied tasks in statistics education externe link, materialen.

Wilt u op de hoogte blijven, klik dan hier externe link om u voor onze maillijst aan te melden

Doelgroep

We willen een groeiende gemeenschap ontmoeten van mensen die geïnteresseerd zijn in onderzoek naar wiskundeonderwijs. We verwelkomen onderzoekers en studenten uit het vakgebied wiskundeonderwijs, maar ook uit wiskunde, psychologie van wiskundige cognitie, filosofie van wiskunde, en onderzoekers op elk ander gebied met interesse in het kruispunt van onderwijs en wiskunde.

Presentaties

Elke onderzoeker op het gebied van wiskundeonderwijs of in de buurtdomeinen is welkom om haar of zijn werk te presenteren op het seminar. Presentaties zijn bedoeld om toegankelijk te zijn voor een breed publiek, maar ze moeten in een theoretische context worden geplaatst om diepgaande discussies uit te lokken. Zowel voltooid werk als werk in uitvoering kunnen worden gepresenteerd. Sprekers worden uitgenodigd om hun expertise te delen, maar een andere optie is voor sprekers om een ​​lezing specifiek voor het seminar voor te bereiden.

Discussie en vragen zijn een belangrijk onderdeel van het seminar.

Contact: Rogier Bos en/of Anna Shvarts. Neem gerust contact met ons op als u een seminar wilt presenteren!