Giraf-reeks – materiaal voor vmbo wiskunde

Epsilon uitgaven

De Giraf-reeks is een reeks publicaties van de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren en Epsilon Uitgaven, bedoeld voor leerlingen en docenten vmbo en onderbouw havo/vwo.

Oproep aan lerarenopleiders wiskunde

Als jij een geweldig idee hebt voor een giraf uitgave (een boekje, een spel, een …), neem dan contact op met de nvvw (Desiree van den Bogaart, d.vandenbogaart [at] nvvw.nl)

Giraf Nummer 1

Weet wat je meet. Een statistiekspel op verschillende niveaus. Kaartspel ontworpen door Marijke Hassefras-Zuidbroek

Het doel van dit spel is door middel van sorteren van kaartjes de meetschalen uit de beschrijvende statistiek te leren kennen. Er zijn drie niveaus waarop het spel gespeeld kan worden. Het spel kan door individuele leerlingen worden gespeeld en ook in groepjes. Het spel kan worden uitgebreid door eigen kaartjes/vragen toe te voegen.