Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Stoot, impuls en blaaspijpjes

Onlangs (1999) demonstreerde een Japanse vrijwilliger een uitert simpel proefje over stoot en impuls. Bij nader inzien kan het proefje ook gebruikt worden voor serieus kwantitatief practicum en voor onderzoek.

Het practicum/onderzoek zou zelfs als huiswerk gegeven kunnen worden, want rietjes, meetlatten en wattenstaafjes zijn overal. Eerst beschrijven we de demonstratie, dan het practicum en vervolgens mogelijkheden voor onderzoek. Het artikle is niet ‘af’. Docent en leerlingen worden geacht het ‘af’te maken door verder onderzoek. Dat zal waarschijnlijk ook leiden tot het afmaken (=doden) van de eerste aanzet tot theoretische beschrijvingen.

Lees hieronder het volledige NVOX artikel.

Het hele artikel

ELWIeR en Ecent als één STEM