Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Symposium ‘Connecting the DOTs’ – 20 oktober 2017

Docent Ontwikkel Teams (DOTs) zijn een vorm van professionele leergemeenschappen waarbij teams van docenten (van dezelfde school of van verschillende scholen) samen vernieuwend onderwijs ontwikkelen. Hoewel DOTs veel kunnen opleveren voor docenten, gaat samenwerken en samen leren in een DOT niet vanzelf. Sommige docenten geven aan dat hun DOT-deelname weinig bruikbare materialen of professionele ontwikkeling heeft opgeleverd, terwijl andere docenten juist zeer positief zijn over deze opbrengsten. Maar wat zorgt ervoor dat de ene DOT wel goed werkt en de ander minder? En hoe kunnen DOTs bijdragen aan specifieke kwaliteiten van docenten?

Tijdens het symposium worden deze vraagstukken vanuit diverse perspectieven belicht. Hierbij komen verschillende onderzoekers aan het woord. Het symposium duurt tot 14.00 uur. Daarna kunt u de promotie van Floor Binkhorst bijwonen, waarbij zij haar proefschrift over DOTs verdedigt. Bij deelname aan het symposium ontvangt u een exemplaar van het boekje “Connecting the DOTs – Een praktische werkwijze voor het coachen van Docent Ontwikkel Teams“. Deelname aan het symposium is gratis, maar aanmelden is verplicht.

Universiteit Twente
20 oktober 2017
10.00 uur
University of Twente & Tech Your Future
http://www.docentontwikkelteams.nl

De volledige omschrijving is te vinden op de website.

ELWIeR en Ecent als één STEM