Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Summerschool voor studenten in Praag in 2018

In het kader van het project IncluSMe (over diversiteit en multiculturaliteit in STEM onderwijs) wordt een summerschool georganiseerd in Praag, in de periode 20-06-2018 tot 29-06-2018.

We roepen alle lerarenopleidingen (2e en 1e graad) natuurwetenschappen en wiskunde op om hun studenten hier op te wijzen.

Aankomende docenten in wiskunde en sciencevakken moeten leren omgaan met taalbarrières, cultureel bepaalde pre-concepten over wetenschap en grote verschillen in vaardigheden van (migrant)-leerlingen om de uitdagingen van hun toekomstige beroep het hoofd te kunnen bieden

Gedurende deze summerschool worden deze onderwerpen besproken en concreet uitgewerkt in werkgroepen. De werkgroepen worden gegeven door medewerkers van de betrokken universiteiten (uit Noorwegen, Malta, Griekenland, Duitsland, Slowakije, Tsjechië, Cyprus, Nederland).

Als een student interesse heeft moet deze student wel zelf financiering regelen.

Verwijzingen

ELWIeR en Ecent als één STEM