Lectoraat Didactiek van het Bèta- en Technologieonderwijs – openbare les 31-1-2019

De Hogeschool Utrecht start een lectoraat Didactiek van het Bèta- en Technologieonderwijs. Het lectoraat richt zich de komende vier jaar op versterking van het Bèta- en Technologieonderwijs in het primair en voortgezet onderwijs en in het hoger beroepsonderwijs. Voor dit nieuwe lectoraat is Elwin Savelsbergh benoemd tot lector. Het lectoraat is ondergebracht bij het Kenniscentrum Leren en Innoveren van Hogeschool Utrecht.

Elwin bij de start van het lectoraat (2017): “Via het onderzoek van het lectoraat willen we bijdragen aan curriculumontwikkeling en vakdidactische expertise voor leraren. Dit past in het HU-profiel ‘kwaliteit van samenleven in een stedelijke omgeving’ en sluit goed aan bij de Utrechtse onderwijsagenda en het gezamenlijke U-talentprogramma van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht.”

Ter gelegenheid van zijn benoeming zal Elwin zijn openbare les uitspreken op 31 januari 2019 met de titel ‘Bèta- en Technologieonderwijs in onzekere tijden.’
Versterking van het bèta- en technologieonderwijs in het primair en voortgezet onderwijs en in het hoger beroepsonderwijs.
U-Talent, Wetenschapsknooppunt en Kenniscentrum Talentontwikkeling Wetenschap & Technologie van de Universiteit Utrecht

Elwin SavelsberghHogeschool Utrecht
  • Lector: Elwin Savelsbergh
  • Onderzoekers: Patricia Kruit en Wouter Spaan