Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Toolkit Formatief Evalueren vernieuwd en uitgebreid

Handige instrumenten en documentatie die direct in de praktijk van klas en opleiding te gebruiken is, staat nu toegankelijk bij elkaar!

In een eerder artikel werd de Toolkit Formatief Evalueren beschreven, gevuld met de opbrengsten van de leernetwerken van SLO, VO-raad, HU en WUR. Inmiddels is de toolkit uitgebreid en in een nieuw jasje gestoken. De toolkit op formatiefevalueren.slo.nl opent nu met een korte beschrijving en een heldere animatie van het begrip formatief evalueren. Gebaseerd op de vijf fasen van formatief evalueren zoals onderscheiden door Gulikers & Baartman (2017). Al direct te gebruiken!

Daarnaast zijn er vier ingangen: leraar vmbo, leraar havo/vwo, schoolleider vo en lerarenopleiders. Achter elke ingang een verdere uitleg van de cyclus en een verzameling instrumenten om in team of klas te gebruiken onder de noemer ‘zelf aan de slag’.
Voor de lerarenopleiders is er nog steeds de collegereeks die door collega’s gemaakt is en direct geheel of gedeeltelijk te gebruiken in de opleiding. Zie de beschrijving in de toolkit of in het eerder genoemde artikel.

Gerelateerde artikelen

ELWIeR en Ecent als één STEM