Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

Bèta Tournament

Het Beta-Tournament is er primair op gericht om leerlingen vmbo een onvergetelijke ervaring te laten beleven met een vakoverstijgende praktische opdracht.

beta-tournament.nl/

Het Beta-Tournament is er primair op gericht om leerlingen een onvergetelijke ervaring te laten beleven met een vakoverstijgende praktische opdracht. Echter vinden wij het als organisatie ook belangrijk dat er veel docenten aanwezig zijn. Zij zijn immers degene die het spreekwoordelijke vlammetje laten branden bij leerlingen.

Versies

2023 1 feb. 2023
2022 Op 2 februari 2022 vond de tweede editie van het Bèta Tournament plaats. Maar liefst vijftien teams van negen verschillende middelbare scholen gingen de strijd met elkaar aan. Dit jaar onderzochten de teams welke aardappel het meest geschikt is om friet van te maken. Dat deden zij aan de hand van biologische, scheikundige en natuurkundige experimenten in een echt lab.
2020 In 2020 vond het eerste Bèta Tournament plaats. Ondanks een eerste editie, gingen maar liefst teams van negen verschillende vmbo-scholen de strijd met elkaar aan. De opdracht van deze editie luidde: onderzoek de ideale kweekplaats voor mosselen.

ELWIeR en Ecent als één STEM