Lerarenopleidingen Science en Wiskunde/Rekenen

AI op school

| VO |

Project AI (artificiële intelligentie) Op School

o.a. i.s.m. de Universiteit van Gent

dwengo.org/aiopschool

Artificiële intelligentie (AI) komt volop aan bod in de media. Populaire thema’s zijn: chatbots, zelfrijdende auto’s, virtuele assistenten en het verlies aan jobs. AI-systemen dringen meer en meer onze wereld binnen.

AI Op School is een project dat ontstaan is uit de bekommernis dat leerlingen kunstmatige (KI) of artificiële intelligentie moeten kunnen begrijpen en het besef dat er een hiaat is in het curriculum van het secundair onderwijs om hieraan tegemoet te komen. We maken lesmateriaal voor het secundair onderwijs rond AI gelinkt aan de eindtermen en de bestaande leerplandoelen.

Zie dwengo.org voor meer lesmaterialen (voor STEM).

ELWIeR en Ecent als één STEM